2021-08-04 07:58:05• hírek • Bede Emőke

Megkönnyítenék a határ menti ingázók helyzetét

A nyári szabadságolások idején a szokottnál jóval többen lépik át a határt: van, aki több hónapnyi távollét után nyugatról tér haza, s vannak olyanok is, akik épp nyaralni indulnak valamelyik külföldi országba. Nem csoda hát, hogy ilyenkor minden határátkelőre óriási nyomás nehezedik, mind a kilépő-, mind a belépőoldalon hosszú sorokban kígyóznak az autók.

Az elmúlt hétvégén naponta közel 30 ezer ember lépte át a határátkelőt, s mivel az utazók jelentős része olyan országokból érkezik, mely a jelenlegi járványügyi besorolás szerint a vörös zónába tartozik, ezért a várakozási idő jelentősen megnőtt. Ez elsősorban azon határ menti településeken lakó ingázók helyzetét nehezíti meg, akiknek napi rendszerességgel, kétszer is ki kell állniuk a végeláthatatlan sorokat.


Annak érdekében, hogy ezen munkavállalók helyzetét megkönnyítsék, a következő napokban döntés születik majd arról, hogy a Szatmár megye területén működő három ideiglenes határátkelő, azaz Szárazberek, Nagypeleske és Horea közül melyik legyen az, mely naponta kétszer, egy-egy pontosan meghatározott időintervallumban lehetővé teszi a határ menti ingázók átkelését – tájékoztat közleményében a prefektusi hivatal. Hangsúlyozzák ugyanakkor, hogy minden átkelni szándékozó ingázónak rendelkeznie kell majd egy, a munkavállalói státust igazoló dokumentummal, azaz egy munkaszerződéssel.


A prefektusi hivatal emlékeztet, hogy a három fentebb említett átkelőhelyet csak és kizárólag a határ menti településeken élők használhatják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: